Conteng conteng





having a hectic month
feel like screaming...
http://www.emocutez.com
AAAAAHHHHHHHHHH.............









Wednesday, November 17, 2010

During break

Semalam kuar release tension sikit sebelum paper2 yg susah bermula
Aq kuar ngan ousmate dlm kul 9 pagi
Our first destinati0n iz
.
.
.
.
.
jeng,jeng,jeng
.
.
.
.
.
Melaka Central aka MC


Melaka Central is the largest public transportation terminal in Malacca city, Malacca, Malaysia. It is located between Lebuh AMJ (Jalan Tun Abdul Razak) and Jalan Panglima Awang.
mekacih encek Wiki

Perkara pertama yg kami lakukan di sana haruslah mencucuk mulut Tyra Bank
duet tinggal 5 hengget je k0t...

Pastuh terus bergerak ke City Mom (ibu kota) Melaka. Yelah,da alang2 ade kat Melaka, haruslah kita expl0re habes habesan kan kan kan??? Lagipun de kate pepatah
"Melawat Melaka bererti melawat Malaysia"
wujud ke pepatah ni???

Mule2 kitorang pegi Dataran Pahlawan. Di sana bende pertama yg kitorang cari iz tempat t0k melantak bersarapan. lapar seh... Mule2 kit0rang ingat nak makan kat KFC je namun setelah lama mencari serta merujuk kepada peta, KFC x dpt dijumpai. Pastuh kit0rang tertarik cantik menarik tertarik,mmg da b0mb kat satu rest0ran neh. Die nampak cam Burger King tapi jual makanan cam KFC. Siap de jual nasi lemak ngan nasi kunyit k0t. Name kedai tuh agak unik iaitu


Aq diberitahu oleh manager Kaizer ni adalah restoran 100% buatan bumiputera. So sebagai warga Malaysia yg bertanggungjawab untuk membantu warga sendiri ceh,ayat skema t0l.hehe... kit0rang decide t0k makan kat situ. Kit0rang sumer order bende yg same iaitu


Set number 10
seploh,dua ploh peenoh...
yang terdiri daripada Ayam Goreng cam ayam KFC, whipped potato, coleslaw n roti bersame air Revive
Ayam g0reng die buleh la tahan,agak gelap mungkin terlebih masak kot ,cume x dapat nak rase rempah ayam tuh, coleslaw n whipped potato die memang SUPERB!!! Buatkan aq terase cam makan kat KFC je.


Lepas melantak makan,kami ke
  

Menara ni dibuat berdasarkan bentuk keris Taming Sari
Nak detail tengok gambar bawah


Normal price nak nek menatang tuh iz RM20. Tapi sebab kitorang student, dapatla discount 50%. So cume bayar RM10 je. jeles x,jeles x??? Mule2 nek tuh, perghhh.. memang gayat. Da la kitorang berada 110 meter dari paras laut. Memang ley nampakla macam2 termasuk orang tengah mandi. hehe.. 7 minit je stay kat atas sane. Tu pun ley membuatkan sesetengah orang cuak sampai rase nak cium je tanah bile da sampai bawah ehem,sapela agaknye ^_^v


Pastu kami ke surau t0k menunaikan solat zohor jalan,jalan gak.solat jangan lupe. Destinasi seterusnye adalah muzium Melaka. Tapi kit0rang tengok kat luar je. Malas nak masuk dalam muzium tuh. 

N then kitorang decide nak tengok wayang. Oleh itu, haruslah kembali semula ke pangkal jalan Dataran Pahlawan. On de way nak ke sane tuh, ternampak la 1 kedai neh



Kedai neh jual macam2 dari hujung kepale sampai ke hujung kaki. Memang banyak r baju2 fav aq dengan harga yg agak....... BERPATUTAN alah membeli menang memakai

Setelah merembat membeli baju pilihan, perjalanan diteruskan ke GSC. Kitorang ingatkan nak layan citer Harry Potter tapi citer tuh kuar es0k la plak. So kami sepakat memilih citer

Buleh tahan la citer neh. Agak kelak0 gak. Sweet p0n ade

ini ousmate saye...

Setelah letih kaki berjalan, kami pun pulang ke reban asrama...
Sampai tertid0 kat dalam bas sebab punyela penat
But in the end,it doesn't even matter i have s0 much fun
Sebenarnye x abes lagi explore Melaka.
Tapi disebabkan kekangan waktu, exploration ditunda ke tahun depan


So,until next time...

Sekian...

Next stop!! Dewan exam...

4 comments:

ZoOLhEaLmE said...

wah .. jln2 xajk pon .. hehe

EzrA MiErA said...

nk ajk tp de owg tu d0k ja0h...

ZoOLhEaLmE said...

stakat melake tu .. xde hal lah .. hehe

EzrA MiErA said...

meh r dtg cni