Conteng conteng





having a hectic month
feel like screaming...
http://www.emocutez.com
AAAAAHHHHHHHHHH.............









Monday, October 17, 2011

Konvokesyen

Sekarang ni musim konvokesyen
Entah kenapa bila CZ tengok bunga konvo dijual di sana sini, CZ rase sayu sangat

Lagi lagi bila orang dah start upload gambar pre-konvo, actual konvo dan post-konvo ke MukaBuku dan belog masing masing, lagi lah semua tu boleh buatkan CZ menangis.


Kenapa CZ menangis bila datang musim konvo??


Sebab CZ tidak berpeluang untuk merasa menjejakkan kaki ke pentas untuk menerima segulung kertas yang telah diimpikan setelah sekian lama menuntut ilmu.



CZ tidak berpeluang untuk memakai jubah konvokesyen yang telah CZ impikan untuk dipakai sejak melihat kegembiraan senior di hari graduasi mereka.


Tiada ucapan tahniah daripada mereka mereka yang banyak membantu CZ sepanjang menghadapi kesulitan ketika belajar.


Tiada senyuman pada diri CZ kerana terpaksa korbankan satu kegembiraan demi masa depan namun hasilnya hampa... 


NotaKaki: Lappy telah basah dengan air mata

2 comments:

YNA said...

jangan ditangisi apa yg telah terjadi..
masih ada ruang dan peluang utk merubahnya..

jgn sedih2 tau..
xmo xmo :)

missdora said...

kte pun sedih jugak.. :/
andai dapat ku undur masa.. ?