Conteng conteng





having a hectic month
feel like screaming...
http://www.emocutez.com
AAAAAHHHHHHHHHH.............









Thursday, February 24, 2011

Geram...

Harini aq rase sangat2 geram kat seseorang
Geram sangat sampai buat pertama kalinye dalam sejarah hid0p aq,
aq tengking orang sampai housemate aq pun takut dengar kelantangan s0re aq.

Kenapa aq tetibe tengking orang?

Sebab die berkata sesuatu yang kasar kat aq dan die anggap kata2 die cam xde ape2.
Cerita die mulanya camni bile aq call die nak tanye something...
(btw, die adalah lelaki)

Aq: Awak, awak tau x jalan nak gi ***(kawasan perumahan)
Die: Tak tau la awak. Nape nak gi sane? Nak gi rumah boipren ek???
Aq: Takdela. Saye ade hal sikit nak diuruskan kat sane. Kalau awak tak tau xpela. T saye tanye orang lain
Die: Ala, nak gi rumah boipren r tu. Bukannye saye tak tau

Time ni aq da start berangin da

Aq: Awak, ape yang fikir pasal saye?
Die: Ala pompuan sume same je. Kalau da tetibe tanya pasal satu tempat, pastu nak g sane sendiri lak tu, pe lagi yang die nak buat?
Aq: You.... take that (word) back..!!!
Die : Kalau saye xnak?
Aq: (menahan geram)

Pastu aq terus letak telefon. Die call aq balik tapi aq malas nak angkat. Taw2 de mesej masuk

"Kredit anda da low. Sile topup tok elak sebarang kesulitan di masa hadapan"
Cis, pakcik maxis ni. Time aq tengah panas camni lak die anta mesej

Then, ade mesej masuk lagi

"Tahniah! Nombor sim anda telah terpilih untuk memenangi hadiah bernilai 4 juta. Sile bank-in duit anda ke akaun berikut untuk memudahkan urusan penghantaran wang"
S*** tol mamat Endon nih. Kang aq forward num die kat balai polis kang

Sekali lagi handphone ku berbunyi.

Quack,quack. Eh, salah. Tetettetettt....

Pe lagi la bala nak datang nih?? Bile aq tengok hp, oh, mamat sengal tuh rupenye. Mule2 aq malas nak bukak mesej die rase cam nak delete je terus tapi aq nak taw gak pe alasan die cakap camtu. Dan ni la alasan yang die bg:

"Awak,saye gurau je la. Bende camni pun nak touching. Sensitif tol"

Die anggap bende ni gurau??. DIE ANGGAP HANYA GURAUAN??!! Memang mintak maki mamat ni.
 Aq yg tengah berangin ni tetibe terbakar. Memang mencurah minyak petrol ke dalam api tol die ni

Elok je lepas aq bace mesej die, die call. Memang pucuk dicita, ulam mendatang ni.
Aq jawab, bagi salam, n terus go straight to the point

~~Perbualan tidak dapat direkodkan kerana mengandungi bahasa yang tidak sesuai untuk ditulis ke sini!~~

Sampai abes kredit die dok dengar aq membebel kat die. Sikit pun aq x bagi die peluang tok mencelah bak kate orang dalam iklan ubat nyamuk 'Tak beri peluang!!'*Sambil menumbuk tangan*

Pastu die anta mesej minta maaf tapi aq x balas pun. Yela, kan kredit aq low

Nak tanye sikit pendapat korang. Rasional ke tindakan aq membebel kat die pasal hal camni??




p/s : i really need my serenity...

2 comments:

princess sakura said...

waaaaa..mmg trkojut abes r..dasat..dasat..

hmmmm..org mcm 2,,wat xtau jep kak..ckp cm 2,,xsopan lngsong..kte bako jep die 2..muahahahaha

Luna Hikari said...

kite bako bako bako